Boende

På sommaren och vissa tider övriga året kan du hyra boende på den levande lantgården Orleifs ( som det hette från början) / Ollajvs på nya kartor.  Kom med familjen. Kom med kollegorna. Kom ensam. Kom för att tänka. Kom för att arbeta. Kom hit för att semestra eller kom hit för att bara vara. Här kan själen få ro.

Bo i SMEDJAN.

Idylliska SMEDJAN  har adress Levide Ollajvs 331 som ligger 1, 5 km från korsningen i Levide ( som ligger längs väg 141 mellan Klintehamn och Hemse.) Sväng mot Gerum och kör 1,5 km. Buss 10 stannar i Levide.

SMEDJAN är drygt 40 m² i två plan, tre rum, fyra bäddar. Öppen planlösning på nedre botten med fullt utrustad köksdel. TV. Bäddsoffa. Öppen spis. Dusch. Varmt och kallt vatten. Elvärme. Övre plan har en dubbelsäng och ett separat sovrum med två sängar.  Fräsch TC i trädgården. Tillgång till tvättmaskin. Egen trädgård och grill. Huset är inte vinterbonat. Är man här höst/vinter eller tidig vår behöver man ha varmt på fötterna, i övrigt blir huset varmt och skönt av elvärmen och öppna spisen.

Övrigt: Självhushåll. Sänglinne tas med. Tillgång till tvättmaskin.  Städar gör du vid avresa. Lakan, städning, mat mm kan vi fixa, prata med oss om önskade tillägg.  Fråga oss gärna om det är något du undrar över och behöver- vi kan ordna eller förmedla det mesta. Vi har t.ex barnsängar, trappgrindar, cyklar om du behöver det. Gym och gruppträning finns t.ex i Hemse på Jump Sudret och i Visby på Träningsboxen.

Gården har ett levande lantbruk med bl.a spannmålsodling. Här finns flockar av kor och får samt katter, hästar, hund och traktorer. Mitt emot själva gården ligger Orleifs Änge. Där växer stora mängder vitsippor, blåsippor och orkidéer på våren. Änget sköts på gammalt traditionellt sätt, det fagas på våren och slås i juli -och höet blir vinterfoder åt gårdens djur.

Bakom gården breder åkrar ut sig och övergår i Lojsta Hed med milsvida skogar och en flock vilda russ. Naturupplevelser till fots, per cykel eller häst – året runt!

Närmaste större ort är Hemse. Det är ca 10 km till badstränder och du når enkelt både den östra och den västra sidan. Kolla hur vindarna blåser och åk dit det är pålandsvind om du vill bada. Det är korta avstånd på Gotland.

 

Smedjan video och bilder:

_Lilla sovrummet övervåning

Smedjan
Smedjan

 

IMG_4516
Dubbelsäng övervåningIMG_4515Köksdel
IMG_4514
Matbord och trappan upp
IMG_4513
TV-bänk
IMG_4512
Bäddsoffa
IMG_4511
Bild från ytterdörren mot köksdelen
Dasset
Utedasset
Smedjan interiör dasset
Smedjan interiör utedasset

IMG_4520

IMG_4519

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.